ZO KUNNEN ALLE VRIJWILLIGERS BETROKKEN BLIJVEN BIJ BALLONFIËSTA BARNEVELD

ZO KUNNEN ALLE VRIJWILLIGERS BETROKKEN BLIJVEN BIJ BALLONFIESTA BARNEVELD

Al sinds 1982 genieten inwoners van Barneveld en ver daarbuiten van Ballonfiësta Barneveld. Generaties zijn opgegroeid met opstijgende ballonnen boven de Koewei. In de afgelopen decennia is het evenement sterk gegroeid. Ook de regels en eisen waaraan het evenement moet voldoen, zijn fors toegenomen. Dat brengt ook nieuwe uitdagingen met zich mee voor de gemiddeld 125 vrijwilligers die per avond betrokken zijn bij Ballonfiësta Barneveld.

 

PIEKDRUKTES EN SNELWISSELENDE OMSTANDIGHEDEN

Want het vraagt best veel van mensen om mee te werken aan een evenement dat per avond zo’n 10.000 (betalende) bezoekers trekt. Een groot deel daarvan komt tussen 17.00 en 20.00 uur het evenemententerrein op. Op piekmomenten gaat het om zo’n 5.000 tot 6.000 mensen in korte tijd. Daarbij kunnen de omstandigheden soms razendsnel veranderen.

 

In de afgelopen jaren hebben zich bijvoorbeeld meerdere keren uitdagende situaties voorgedaan, waarbij bijvoorbeeld grote groepen bezoekers via toegangsbruggen het terrein op probeerden te komen, terwijl dat tijdelijk niet mogelijk was. Ook zien we een toename in agressie van publiek richting vrijwilligers.

 

Het is belangrijk dat vrijwilligers daar goed mee om kunnen gaan en adequaat handelen om bezoekersstromen te beheersen en de veiligheid van het publiek, ballonteams en leveranciers op het evenemententerrein te borgen. Daar komt bij dat we voorbereid moeten zijn op mogelijke calamiteiten. Die hebben zich gelukkig nog niet voorgedaan tijdens Ballonfiësta Barneveld, maar we kennen helaas de voorbeelden van andere (grote) publieksevenementen.

 

MET MAATJES KAN IEDEREEN BLIJVEN MEEDOEN

Deze combinatie van factoren zorgt ervoor dat de huidige vrijwilligerstaken niet meer geschikt zijn voor vrijwilligers die minder goed kunnen omgaan met hoge werkdruk en snel wisselende omstandigheden. Deze vrijwilligers willen we toch de kans bieden om betrokken te blijven bij het evenement. Daarom zoeken we voor deze vrijwilligers een ‘Maatje’.

 

Maatjes begeleiden vrijwilligers die minder goed kunnen omgaan met hoge werkdruk en snel wisselende omstandigheden. Samen krijgen ze een taak toegewezen waarbij er sprake is van een minimale werkdruk en weinig wisseling in de omstandigheden. De Maatjes zijn ook het aanspreekpunt voor de organisatie van Ballonfiësta Barneveld en de vrijwilliger die ze begeleiden.

 

Is zo’n rol als Maatje misschien iets voor jou? Je leest er hier meer over.

 

SAMEN VOOR EEN VEILIG EVENEMENT

Als organisatie kijken we ernaar uit om veel Maatjes te verwelkomen. Samen kunnen we tijdens de veertigste editie van Ballonfiësta Barneveld zoveel mogelijk mensen op een veilige en verantwoorde manier laten genieten van vier prachtige avonden met opstijgende ballonnen, een vrolijk tussenprogramma en een prachtige afsluitende nightglow. Kunnen we daarbij ook weer rekenen op uw steun?

Actueel

Ballonfiësta Barneveld zoekt Maatjes

OmschrijvingOp 21 t/m 24 augustus 2024 vindt de 40e editie van Ballonfiësta Barneveld plaats. Per avond verwachten we zo’n 10.000 bezoekers, die voornamelijk tussen...

Meer info