Programma Ballonfiesta 2023 (wijz. voorbehouden)

Een avond op de Koewei is een unieke belevenis voor jong en oud! Zo dicht bij zoveel heteluchtballonnen bent u waarschijnlijk nog nooit geweest! Het is een prachtig gezicht hoe deze grote luchtballonnen worden opgeblazen en een voor een omhoog worden getrokken om zich klaar te maken voor het vertrek. Langzaam komt de mand van de grond en zal de luchtballon boven de bomen uit stijgen.

Naast de 'gewone' ballonnen zijn er ieder jaar een aantal special shapes te bewonderen! Deze speciale ballonnen stelen elke keer weer de show! Kijk hier voor een overzicht van de deelnemers. 

Zodra alle ballonnen vertrokken zijn, kunt u genieten van het tussenprogramma en de spectaculaire Nightglow.

Programmering

Hieronder vindt u de voorlopige programmering van de 39e editie van de Ballonfiesta Barneveld. Het programma geldt voor alle dagen. 

De tijden die genoemd worden zijn streeftijden. De weersomstandigheden bepalen hoe het definitieve programma er uit zal zien. Van te voren kan dus geen garantie worden afgegeven.

TijdOmschrijving
17:30 uurAanvang

Kassa’s open. Zorg dat u uw kaartje goed bewaart, want u kunt hiermee deze avond een prachtige prijs winnen. 
U kunt tijdens het voorprogramma genieten van een aantal modelballonnen.

18:00 uurDefilé piloten en ballonnen

De auto’s rijden in een rij het veld op. Een deskundige spreker zal onze piloten en bijbehorende ballonnen voorstellen. Ook dit jaar hebben we een spectaculair aanbod van ballonnen en special shapes.

18:30 uurOpstijgen ballonnen

Het preparen en opstijgen van de +/- 35 ballonnen.

20:00 uurVerschillende activiteiten op het veld

Ook dit jaar is er weer van alles te beleven tijdens het tussenprogramma voor jong en oud. Kijk regelmatig voor de aanvullingen.

 

21:30 uurVoorbereiding Nightglow

Een aantal ballonnen zal het veld weer opkomen om zich voor te bereiden op de spectaculaire Nightglow.

21:45 uurOpzetten ballonnen voor de Nightglow
22:00 uurNightglow met lasershow

Als hoogtepunt zal de avond worden afgesloten met een Nightglow. Ondersteund met lasers zullen de geprepareerde ballonnen op de tonen van de muziek verlicht worden. Deze show staat garant voor een prachtig spektakel en fantastische foto’s.

Nightglow

Sprookjesachtig en indrukwekkend: lasershow en de Nightglow

Aan het einde van een geweldige Ballonfiesta-avond wacht een indrukwekkende voorstelling. Inmiddels is het donker geworden, maar is het duidelijk dat er nog iets komt. Opeens ontstaan er lichtbundels in de lucht, klinkt er muziek en als een explosie van licht volgt de lasershow. Allerlei kleuren spatten uiteen, strijken over de hoofden van het publiek en reiken naar de bomen op de Koeweide. U kijkt uw ogen uit: het spel van licht gaat soms langzaam en soms heel snel.

Ondertussen worden de ballonnen voor de Nightglow opgeblazen. Dit is het echte, absolute hoogtepunt van de avond. Keurig op een rij staan er zo’n zeven tot acht ballonnen. Ze stijgen niet op, maar de branders gaan wel aan op het ritme van de muziek. De lasers verspringen over de ballonnen. Een zacht, oranje licht, in combinatie met het geluid van de branders en de muziek, dat is een prachtig gezicht! Er valt dan ook altijd een bijzondere sfeer over het terrein, want dit spektakel is een terugkerend hoogtepunt en blijft fascineren. De show staat garant voor mooie herinneringen en fantastische foto’s.

Voorwaarden

Als Stichting Internationale Ballonfiësta Barneveld keren wij geen geld uit na het afgelasten van (onderdelen van) een Ballonfiësta-avond. Wel is uw publiekskaartje (geen tribunekaartje of parkeerkaart) geldig op één van de andere Ballonfiësta-avonden (van dat jaar) wanneer u:

  • een betalende gast bent (geldt niet voor genodigden-terras)
  • reeds heeft betaald voor uw entreekaartje op het moment van een totale afgelasting, dus NIET bij een gedeeltelijke afgelasting!

Laten we hopen dat bovenstaande regeling niet hoeft plaats te vinden en dat er geen wolkje aan de lucht is tijdens de Ballonfiësta Barneveld! We heten u van harte welkom op de Koewei.

 

Actueel

De winnaars van de Ballonnen Bingo zijn bekend!

De winnaars van de Ballonnen Bingo zijn bekend!

Wij kijken terug op een fantastische 39e editie van de Ballonfiesta Barneveld! Tijdens deze editie hebben jullie massaal meegedaan aan onze Ballonnen Bingo en...

Meer info