Ballonfiësta steunt goede doelen

Bij een batig saldo zal de opbrengst van de Ballonfiësta Barneveld naar een goed doel gaan binnen onze gemeente. Het is een prachtig evenement wat qua slagen sterk afhankelijk is van het weer. Een batig saldo hangt dus sterk af van de weersomstandigheden. De organisatie hoopt op optimale weersomstandigheden zodat er een mooi bedrag uitgekeerd kan worden aan de goede doelen.

Goede doelen archief

2022

Vanuit het resultaat in 2022 zijn in april 2023 vijf donaties voor goede doelen overhandigd.

De donaties zijn gegaan naar:

  • Stichting Veteranen Barneveld ontving 2.500 euro voor bijeenkomsten van circa 300 veteranen in Barneveld.
  • De Donnerschiil in De Glind ontving een donatie van 3.500 euro voor een speeltoestel bij de school.
  • Phila Unike van Philadelphia Zorg in Barneveld ontving 2.852 euro voor de aanschaf via Intratuin van een tuinset.
  • Zorgorganisatie Norschoten in Barneveld ontving 7.000 euro voor de aanschaf van een rolstoelfiets.
  • Vrienden van Careander "Erf Janz" in Voorthuizen ontving 19.975 euro voor een 5-persoons volkswagen Caddy geleverd door Auto Versteeg-Buurman.

 2019

Vanuit het resultaat in 2019 zijn in mei 2020 vijf cheques voor goede doelen overhandigd.

Vanwege de maatregelen m.b.t. COVID-19 is de geplande sponsorbijeenkomst niet doorgegaan en zijn de doelen persoonlijk benaderd over hun donatie. Inmiddels is een gedeelte van de aanschaf via lokale ondernemers ingevuld. De donaties zijn gegaan naar:

  • Stichting Rolstoeltennis Gelderland (locatie Barneveld) ontving 4.000 euro voor een laptop, opberghuisje en organisatiekosten evenement.
  • Vrienden van de J.P. van den Bent Stichting t.b.v. woonvorm Katerskamp in Voorthuizen ontving 8.500 euro voor een elektrische duo-fiets.
  • Vrienden van Careander t.b.v. Pluktuin voor Jou in Voorthuizen ontving 5.000 euro voor een zitgrasmaaier en tuingereedschappen.
  • Maatjeswerk Autisme in Barneveld ontving 2.000 euro voor een computer en beamer.
  • Zorgcentrum Elim in Barneveld ontving 5.000 euro voor de aanleg van het 2e deel van de binnentuin.

2018

Op de sponsorbijeenkomst op 9 april 2019 werden vanuit het resultaat in 2018 twee cheques voor goede doelen overhandigd.

De Stichting Woonvoorziening Esveld ontving 3.000 euro en Welzijn Barneveld 2.000 euro

2017

In 2017 werd er in totaal 12.000 euro geschonken aan twee goede doelen in Barneveld. De nieuwe woonlocatie Tharah voor jonge cliënten van Siloah Gehandicaptenzorg kreeg 7.500 euro en de Toon Hermans Salon, een inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten, 4.500 euro. 

Voorzitter Jack de Jong van de Ballonfiësta overhandigde de cheques aan manager zorg Peter Verloop en cliëntenraadlid Annie Hoogendoorn van Siloah en aan coördinator Nanda van der Zande en voorzitter Fons Vermeulen van de Toon Hermans Salon. Voor de verhuizing van Tharah-cliënten van Den Dolder naar Barneveld wordt momenteel een nieuwe vleugel gebouwd bij zorgcentrum Elim aan de Vliegersvelderlaan. De Toon Hermans Salon staat aan de Krommestraat 4.

De 7.500 euro voor Tharah wordt besteed aan zonnewering in het nieuwe gebouw. En de 4.500 euro voor de Toon Hermans Salon is bestemd voor vernieuwing van tuin en terras, het Hermanshofje. Voorzitter De Jong dankte in zijn toespraak de ongeveer 180 sponsoren en bijna even zoveel vrijwilligers. Mede daardoor is de 35ste editie van de Ballonfiësta in 2017 ondanks sterk wisselende weersomstandigheden toch succesvol verlopen.
 

2016

Een succesvol jaar, drie avonden met zomers weer, zaterdag wat minder, maar totaal veel bezoekers. Tijdens de sponsorbijeenkomst op 5 april 2017 in BLUS Barneveld heeft het bestuur de donaties bekend gemaakt en aan de vertegenwoordigers overhandigd.

Er is €6.500,- geschonken aan de Stichting Groot Kootwijk in Barneveld voor de inrichting van een paardenbak op Veehouderij en Zorgboerderij Groot Kootwijk. De grote (woon)boerderij, met ruime tuin en dieren, biedt ruimte voor tal van activiteiten. Voor de kinderen is een grote speelweide met een trampoline, zandbak met waterpomp, grote familieschommel, klimrek en duikelrekken. In de zomer staat er ook een zwembad. Daarnaast is er een ruime keus aan ander speelmateriaal, zoals  skelters, ballen, stoepkrijt, buiten- en binnenspellen, etc. In Erfzicht, een omgebouwde varkensschuur, kunnen zij naar hartenlust sporten en tafelspellen doen. Verder is er een natuurplas waar kinderen kunnen spelen of varen. Ze mogen daarnaast altijd helpen op de boerderij of met de tractor mee het land op. Er is altijd genoeg te doen! Met de paardenbak komt er weer een mooie activiteit beschikbaar.

Er is €6.500,- geschonken aan de Stichting Zorgboerderij Klien Essen in Kootwijkerbroek voor de varvanging van een bus voor personenvervoer. Sinds 1998 is de boerderij een bloeiende gemeeschap waar deelnemers terecht kunnen voor een zinvolle dagbesteding.De boerderij functioneert als een kleinschalig productiebedrijf met een grote sociale toegevoegde waarde. Dagelijks biedt de boerderij een werkplek voor 15 tot 20 mensen die zich in alle rust kunnen ontwikkelen en krijgen hierbij de begeleiding di daarvoor nodig is.

Tot slot gaan we komende editie van de ballonfiësta via de Stichting Hulp aan Elkaar hun cliënten blijmaken om het hun gezin gratis naar ons evenement te komen. Ze ontvangen tevens een bijdrage om consumpties te kopen. De verstrekking van de kaartjes en consumptiemunten geschiedt vanwege de pravacy van de cliënten via de stichting.

2015

Een succesvol jaar, vier avonden met zomers weer en veel bezoekers. Tijdens de sponsorbijeenkomst in Hotel & Gasterij De Roode Schuur te Nijkerk heeft het bestuur de donaties bekend gemaakt en aan de vertegenwoordigers overhandigd.

Er is €4.500,- geschonken aan de Stichting Vrienden van Norschoten voor de aanschaf van een Motomed. Dit is een trainingsapparaat waarbij trainen met de Motomed  als terapie wordt ingezet met enkel positieve bijwerkingen. Het kan zowel passief als actief gebruikt worden. Door de eenvoudige bediening is deze Motomed voor iedereen geschikt en biedt deze ondersteuning waar dit nodig is.

De Stichting De Puurveense Molen in Kootwijkerbroek ontving €3.500,- als bijdrage voor de restuaratie van de molen. Meer dan een eeuw lang was de Puurveense molen de trots van Kootwijkerbroek. Maar op 14 februari 1964 brandde de molen geheel af als gevolg van kortsluiting. Op 20 oktober 1989 is daarom stichting ‘De Puurveense Molen’ opgericht. Deze stichting wil weer een molen in Kootwijkerbroek laten bouwen. Daarom heeft de stichting op 24 januari 1992 verplaatsbare rijksmonument, molen “De Vrees” te Winterswijk gekocht. De stichting wil de molen vlak bij de oorspronkelijke locatie opbouwen. De molen moet zoveel mogelijk op de oorspronkelijke molen gaan lijken, zodat Kootwijkerbroek zijn oude trots weer terug krijgt!

Tot slot ontving de Vereniging tot verzorging van Kinderen, De Rudolphstichting in De Glind €2.500,- De Rudolphstichting vierde in 2015 haar 100-jarig bestaan en dat wordt in De Glind middels diverse activiteiten gevierd. Daarnaast wil men ook andere (culturele) activiteiten voor de jeugd gaan organiseren. Dit jaar lopen al 20 kinderen mee in de 4-daagse van Nijmegen en dit wil men jaarlijks gaan doen.

Actueel

Ballonfiësta Barneveld zoekt Maatjes

OmschrijvingOp 21 t/m 24 augustus 2024 vindt de 40e editie van Ballonfiësta Barneveld plaats. Per avond verwachten we zo’n 10.000 bezoekers, die voornamelijk tussen...

Meer info