Olympia

"Focus ligt op het lokale bedrijfsleven"

Olympia Uitzendbureau in Barneveld wil investeren in een goede band met het lokale bedrijfsleven. Mede daarom zijn eigenaren Dennis Eilbracht en Richard Boekhorst te vinden op de Ballonfiësta. ,,Toen we ons in Barneveld vestigden, werd meteen aangeraden het netwerkterras te bezoeken.” 

,,We zijn eigen baas, dus maximaal flexibel”, zegt Dennis Eilbracht. Samen met compagnon Richard Boekhorst startte hij in september 2009 met de Barneveldse vestiging van Olympia Uitzendbureau, een franchise waarin de heren veel vrijheid toekomt zelf te ondernemen. ,,We zijn eigenaar van de vestiging, dus kunnen zelf de koers bepalen.”

Die flexibiliteit is nodig, want de arbeidsmarkt en dus de uitzendbranche is aan veel verandering onderhevig. Na de crisisjaren in 2008 en 2009 zijn werkgevers meer en meer gaan vragen om innovatieve en flexibele oplossingen. Boekhorst: ,,Aan de ene kant wordt flexibiliteit gevraagd, aan de andere kant is er de wens met een uitzendbureau in zee te gaan dat met je meedenkt, een partner is in plaats van alleen een bureau dat om de zoveel tijd eens een werknemer helpt vinden.”

Eilbracht en Boekhorst hebben het als speerpunt van hun onderneming gemaakt: investeren in een duurzame relatie met lokale bedrijven. ,,Omdat we Olympia zelf runnen, is dat ook mogelijk”, vertelt Eilbracht. ,,Onze focus ligt op het lokale bedrijfsleven. We willen een hechte band opbouwen met opdrachtgevers, gaan voor de lange termijn. Daarvoor is het nodig een bedrijf van binnen en van buiten te leren kennen.” Het is niet alleen van belang of een werknemer ‘op papier’ goed bij een werkgever past. ,,De kandidaat moet ook goed aansluiten op de cultuur binnen een bedrijf. Werkgevers verwachten steeds meer dat wij daarvan goed op de hoogte zijn. Het is onze opdracht de organisatie tot in de haarvaten te leren kennen.” Het duo werd er in 2009 meteen attent op gemaakt hun gezichten te laten zien op de Ballonfiësta. ,,Nadat we daar in 2010 waren geweest, stond voor ons meteen vast ook dit jaar weer te gaan”, zegt Boekhorst. ,,Alle contactpersonen die je als uitzendbureau nodig hebt, zitten daar. In een fantastische setting is het op het terras mogelijk op een heel natuurlijke manier zaken te doen.”

http://www.olympia.nl

Actueel

Weer & Wind vrijdag 23 augustus 2019

Weer & Wind vrijdag 23 augustus 2019

Het is wederom een prachtige dag, dus alle ballonnen gaan de lucht weer in! Ze varen vanavond richting Scherpenzeel - Woudenberg!  

Meer info