E-difference

'Perfecte plek om te netwerken!'

Al enkele jaren sponsort het Barneveldse bedrijf E-difference de Ballonfiësta. Volgens directeur Jaco Kuiper is het genodigdenterras de ideale plek om te netwerken.

Of er een parallel te ontdekken is tussen ondernemen en ballonvaren? Jaco Kuiper, directeur van E-difference in Barneveld, moet even nadenken. „Ik denk juist dat de twee verschillen. Met ballonvaren heb je geen vat op de richting die je opgaat. Als ondernemer probeer je juist wel de koers bij te sturen, de juiste wegen in te slaan.”

Het in 2001 opgerichte onlinemarketingbedrijf houdt zich ondermeer bezig met de ontwikkeling van zoekmachinevriendelijke websites- en webshops. E-difference maakt gebruik van de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefoons, tablets en social media.

Zoekmachinemarketing is daarbij belangrijk. „Het wordt steeds belangrijker goed vindbaar te zijn via zoekmachines, zoals Google”, vertelt Kuiper. „Of jouw bedrijf boven komt drijven als met bepaalde woorden wordt gezocht, is doorslaggevend voor de vindbaarheid en bepaalt voor een groot deel het aantal potentiële klanten dat er op je website terechtkomt.” Naast de technische diensten die E-difference levert, zijn er onder de 12 werknemers ook mensen die zich met online strategie bezighouden. „Zij focussen zich echt op wat een bedrijf op online gebied nodig heeft, welke online middelen het bedrijf het beste kan inzetten en welke doelgroepen moeten worden aangesproken om succesvoller te zijn via het internet.”

De Ballonfiësta is een ideaal evenement om te netwerken, vindt Kuiper. Het genodigdenterras is volgens hem het „zakelijke kloppende hart” van de Ballonfiësta. ,,Het is de ideale plek om ondernemers te ontmoeten.” Als sponsor heeft Kuiper al meerdere malen zakelijke relaties ‘mee naar boven’ genomen. „Dat geeft een andere dimensie aan de relatie. Ballonvaren is een beleving. In de mand praat je even helemaal niet over het werk, maar maak je echt iets mee met elkaar. Dat verdiept de relatie. De meeste relaties praten er jaren later nog over!”

http://www.e-difference.nl

Actueel

Weer & Wind vrijdag 23 augustus 2019

Weer & Wind vrijdag 23 augustus 2019

Het is wederom een prachtige dag, dus alle ballonnen gaan de lucht weer in! Ze varen vanavond richting Scherpenzeel - Woudenberg!  

Meer info