Stichting Ballonfiësta Barneveld maakt donaties goede doelen bekend

Een succesvol jaar, drie avonden met zomers weer, zaterdag wat minder, maar totaal veel bezoekers. Tijdens de sponsorbijeenkomst op 5 april 2017 in BLUS Barneveld heeft het bestuur de donaties bekend gemaakt en aan de vertegenwoordigers overhandigd.

Er is €6.500,- geschonken aan de Stichting Groot Kootwijk in Barneveld voor de inrichting van een paardenbak op Veehouderij en Zorgboerderij Groot Kootwijk. De grote (woon)boerderij, met ruime tuin en dieren, biedt ruimte voor tal van activiteiten. Voor de kinderen is een grote speelweide met een trampoline, zandbak met waterpomp, grote familieschommel, klimrek en duikelrekken. In de zomer staat er ook een zwembad. Daarnaast is er een ruime keus aan ander speelmateriaal, zoals  skelters, ballen, stoepkrijt, buiten- en binnenspellen, etc. In Erfzicht, een omgebouwde varkensschuur, kunnen zij naar hartenlust sporten en tafelspellen doen. Verder is er een natuurplas waar kinderen kunnen spelen of varen. Ze mogen daarnaast altijd helpen op de boerderij of met de tractor mee het land op. Er is altijd genoeg te doen! Met de paardenbak komt er weer een mooie activiteit beschikbaar.

Er is €6.500,- geschonken aan de Stichting Zorgboerderij Klien Essen in Kootwijkerbroek voor de varvanging van een bus voor personenvervoer. Sinds 1998 is de boerderij een bloeiende gemeeschap waar deelnemers terecht kunnen voor een zinvolle dagbesteding.De boerderij functioneert als een kleinschalig productiebedrijf met een grote sociale toegevoegde waarde. Dagelijks biedt de boerderij een werkplek voor 15 tot 20 mensen die zich in alle rust kunnen ontwikkelen en krijgen hierbij de begeleiding di daarvoor nodig is.

Tot slot gaan we komende editie van de ballonfiësta via de Stichting Hulp aan Elkaar hun cliënten blijmaken om het hun gezin gratis naar ons evenement te komen. Ze ontvangen tevens een bijdrage om consumpties te kopen. De verstrekking van de kaartjes en consumptiemunten geschiedt vanwege de pravacy van de cliënten via de stichting.

Actueel

De winnaars van de Ballonnen Bingo zijn bekend!

De winnaars van de Ballonnen Bingo zijn bekend!

Wij kijken terug op een fantastische 39e editie van de Ballonfiesta Barneveld! Tijdens deze editie hebben jullie massaal meegedaan aan onze Ballonnen Bingo en...

Meer info