Sponsorbijeenkomst Ballonfiësta Barneveld 2023

In aanwezigheid van circa honderd personen werd op dinsdagmiddag 18 april 2023 de traditionele sponsorbijeenkomst gehouden. Het thema van de bijeenkomst: Exclusieve sponsoren te gast bij Aeen Exclusieve automobielen met als doel om terug te kijken naar het Exclusieve ballonevent in 2022 en vooruit te kijken naar editie 2023.

 

Onderaan dit nieuwsbericht vindt u een link naar de fotogalerij.

 

In het officiële gedeelte van de middag werden we door onze speaker Jan Odink geïnformeerd over het programma en interviewde hij een aantal personen.


Voorzitter Jack de Jong vertelde dat de doorstart na de COVID-periode succesvol is verlopen en het signaal met hoge aantallen bezoekers een teken was dat mensen weer behoefte hadden aan een mooi evenement. Hij verwelkomde de mensen op deze middag waar via een terugblik op het resultaat een aantal donaties overhandigd gaan worden. Een speciaal welkom vermelde hij voor de nieuwe burgemeester van Barneveld, Jacco van der Tak.

Jan haalde de werkhistorie van de burgemeester aan, het havenbedrijf en de spoorwegen. Was het geen logische stap geweest om naar KLM of Schiphol te gaan. Jacco vertelde dat hij het belangrijk vond om in contact met mensen een bijdrage te leveren aan het resultaat van die onderneming. Ja, dat had KLM of Schiphol kunnen zijn, maar het werd uiteindelijk de functie van burgemeester in Barneveld. In zijn kennismakingsbezoeken is hem duidelijk geworden dat Barnevelders betrokken mensen zijn in maatschappelijke thema’s. Op de vraag aan de burgemeester of hij bekend was met het evenement vertelde Jacco dat hij recent bezoek had gehad van Jack de Jong en Arie van Herk. In dat bezoek is hij geïnformeerd over de bedrijfsvoering van het evenement en reageerde hij vol lof over de vele vrijwilligers die bij het evenement betrokken zijn.


Na deze introductie ging Jan over tot de bekendmaking van de Goede doelen uit het resultaat van het evenement in 2022. Ondanks diverse verhogingen en mede door het hoge aantal sponsoren en bezoekers meldde hij dat het totaal bedrag deze keer op bijna zes en dertig duizend euro uitkomt.

De Stichting Veteranen Barneveld, had een wens ingediend voor een bijdrage aan de bijeenkomsten van de veteranen in de Gemeente Barneveld. Voorzitter Ruud Van Mourik en penningmeester Wout Timmer, beide veteranen vertelden over het belang van bijeenkomsten voor de circa 200 veteranen in onze gemeente. Elk met een eigen ervaring waarbij het belangrijk is om deze te delen en ze een plek te geven. Beide heren werden verrast met een check van € 2500,-

De Donnerschool De Glind, vervult de behoefte aan begeleiding & speciaal onderwijs afgestemd op de kinderen met een bijzondere achtergrond. Regulier onderwijs met 30 leerlingen werkt niet voor deze kinderen en in de Donnerschool is gekozen voor kleine aantallen van soms klassen met zeven kinderen. Naast lessen in de klas is beweging ook belangrijk en de speeltoestellen op de school waren aan vervanging toe. Met de donatie van € 3500,- kon een mooi gedeelte met een “Active Trail Super speeltoestel” vernieuwd worden.

Philadelphia Zorg beheert Phila Uniek in Barneveld. Deze woonlocatie is voor mensen met een verstandelijke beperking (VB) en lichte verstandelijke beperking (LVB). Phila Uniek heeft 30 appartementen in drie woonlagen. De bewoners hebben een eigen appartement met een eigen woonkamer, een keuken, een slaapkamer en een badkamer. Ze wonen dus heel zelfstandig, met ondersteuning. Naast voorzieningen in de woning was er behoefte om bij mooi weer buiten te kunnen zitten. Via Intratuin Barneveld is met de donatie een mooi tuinset beschikbaar gekomen.

Zorgorganisatie Norschoten Barneveld heeft een aantal locaties in Barneveld, Elspeet, Garderen, Kootwijkerbroek, Lunteren, Putten, Scherpenzeel. Er wordt zorg verleend aan de bewoners met vele variaties aan beperkingen. Ook voor die mensen is het van belang dat ze buiten komen. De wens voor een rolstoelfiets met een plateau waar rolstoel op kan staan is via de donatie van de Ballonfiesta gerealiseerd. De fiets is geleverd via Fietsenhuis Barneveld.

Stichting Vrienden van Careander, Erf Janz, is een Protestants Christelijke Stichting voor mensen met een verstandelijke beperking. Ze werken in de pluktuin, de boomgaard en doen diverse klussen in de ijsmakerij en de winkel. De naam “Pluktuin Voor jou” is veranderd in Erf Janz. De naam “Janz” werd door de vader van Rianne van den Hudding gebruik als hij haar wat wilde vertellen of vragen. Bij de uitvoering van diverse activiteiten is vervoer voor de personen die aan de dagbesteding deelnemen belangrijk naast het vervoer van spullen. De 17 jaar oude VW-Caddy met 5 zitplaatsen was aan vervanging toe. Met de donatie is via garage Versteeg-Buurman een Caddy 5-persoons geleverd die daar is onthuld.

Na de overhandiging van de donaties vertelde onze gastheer Patrick Oosterveer van Aeen exclusieve automobielen over het bedrijf. Als een klant een specifieke uitvoering van een auto, motor of boot zoekt gaat hij aan de slag om de wens in vervulling te laten gaan. In de showroom staan prachtige auto’s, motoren en vaartuigen die deels voor de verkoop zijn en een deel als verzameling.

Tot slot vertelde Gerard de Roller over de eerste stappen die gemaakt zijn op het gebied van sponsoring en terreininrichting voor genodigden. De hoeveelheid mensen in de genodigdentent en op het terras werd te veel. Vergroten van de tent kon niet en nu hebben we gekozen voor een extra unit naast de tent voor 120 personen met daarvoor een terras. De sponsorbrochure 2023 is bijna gereed en zal begin mei verzonden worden. Verder kon hij melden dat er een derde hoofdsponsor “Zonweringfabriek” is en een zesde subhoofdsponsor “Middendorp Montage”. En dit alles voor ons Barnevelds feest op 16 t/m 19 augustus 2023.

Door Jack de Jong werd het formele deel afgesloten met dank aan ieders betrokkenheid. Hierna was er gelegenheid voor persoonlijke gesprekken en de start van de netwerkborrel en hapjes.

 

Klik hier voor de foto's van de bijeenkomst

Actueel

De winnaars van de Ballonnen Bingo zijn bekend!

De winnaars van de Ballonnen Bingo zijn bekend!

Wij kijken terug op een fantastische 39e editie van de Ballonfiesta Barneveld! Tijdens deze editie hebben jullie massaal meegedaan aan onze Ballonnen Bingo en...

Meer info