Recordaantal special shapes erg bijzonder

Een baby-uil, green men, de smurf, de kikkerprins, de motor; ook dit jaar stijgen er weer tal van special shapes op vanaf de Koewei. Dat lijkt misschien vanzelfsprekend, maar er moet achter de schermen veel voor geregeld worden. Monique Hoogeslag, coördinator Ballonnen en Piloten, legt uit wat er komt kijken bij het samenstellen van het deelnemersveld.

Monique is al meer dan 25 jaar ballonpiloot. Ze heeft daardoor goede contacten in de ballonwereld. Al vroeg in het jaar legt ze contacten met ballonvaarders en vraagt ze of ze dit jaar naar Barneveld willen komen. Ondertussen houdt ze nauwlettend in de gaten of er ergens een nieuwe special shape gebouwd wordt en heeft ze contacten met ballonfabrieken.

Het strikken van special shapes – zeker nieuwe - is uitdagend. Sommige special shapes gaan maar één of enkele keren per jaar naar het buitenland. Dan moet je piloten dus overtuigen om voor Barneveld te kiezen. En dan zijn er nog de transportkosten van special shapes. “We proberen vaak een ‘treintje’ te maken met andere evenementen, zodat we die kunnen delen.”

Voor vaste bezoekers van de Ballonfiësta went het misschien, maar volgens Monique is het heel bijzonder wat er in Barneveld gebeurt. “Elk jaar het maximum van 35 ballonnen, waaronder minstens 10 special shapes én een paar primeurs. Dat zie je nergens. De lat ligt heel hoog in Barneveld.” 

 

Actueel

De winnaars van de Ballonnen Bingo zijn bekend!

De winnaars van de Ballonnen Bingo zijn bekend!

Wij kijken terug op een fantastische 39e editie van de Ballonfiesta Barneveld! Tijdens deze editie hebben jullie massaal meegedaan aan onze Ballonnen Bingo en...

Meer info