Recordaantal bezoekers eerste avond Ballonfiësta

De jubileumedtie van de Ballonfiësta Barneveld kende een geweldige start! Het fantastische weer zorgde voor een grote toestroom van toeschouwers. In totaal kwamen er bijna 9000 bezoekers naar de eerste avond, een recordaantal voor de woensdagavond.

Terwijl het in heel Nederland droog was, ontstond er precies boven Barneveld rond 20.30 een bui. Op dat moment stonden het Spaceship en de Motor klaar om te gaan. Na uitvoerig overleg tussen de weerdiensten, de launchmaster van Ballonfiësta Barneveld en de piloot stegen beide ballonnen op. En dus gingen gisteravond alle luchtballonnen de lucht in, waaronder in totaal zo'n 15 special shapes!

Motorballon
Helaas liep de Motor tijdens het landen een 'lekke band' op. Terwijl de mand inmiddels al op de grond stond, zorgde een windvlaag ervoor dat een deel van de immens grote ballon in een boom belandde. De schade aan de ballon lijkt mee te vallen.

Vandaag wordt in Friesland met man en macht gewerkt aan de reparatie van de motorballon die 45 meter breed en 35 meter hoog is. Piloot Herman Kleinsmit van Flying Balloon Compagnie uit Joure verwacht vanavond gewoon weer in Barneveld te zijn. De ballon zal naar verwachting niet gaan varen, maar zal hoogstwaarschijnlijk wel opgeblazen worden en te bewonderen zijn op de Koewei!

 

 

 

Actueel

De winnaars van de Ballonnen Bingo zijn bekend!

De winnaars van de Ballonnen Bingo zijn bekend!

Wij kijken terug op een fantastische 39e editie van de Ballonfiesta Barneveld! Tijdens deze editie hebben jullie massaal meegedaan aan onze Ballonnen Bingo en...

Meer info