Deelnemersveld Ballonfiësta zo goed als rond

Nog een paar dagen en dan begint Ballonfiësta Barneveld. In de afgelopen weken werden weer de nodige ballonnen gecontracteerd.

Zo werd bekend dat TOLFI, een vrolijke cartoonfiguur uit België naar Barneveld komt. Ook zal de ‘Tibetaanse’ ballon te zien zijn. Aan deze gloednieuwe ballon zit een bijzonder verhaal vast. De ballon toont namelijk de Tibetaanse vlag en steunt zo de inwoners van Tibet, die onderdrukt worden door China.

De teller staat inmiddels op 38 ballonnen en daarmee is het deelnemersveld voor Ballonfiësta Barneveld bijna compleet. Het strikken van ballonnen voor het festival is elk jaar een uitdaging. Met name de komst van special shapes moet goed voorbereid worden. De orga-nisatie van Ballonfiësta Barneveld is er daarom trots op dat het ook dit jaar weer gelukt is om een aantal aansprekende ballonnen vast te leggen.

De absolute eyecatcher is ongetwijfeld de 35 meter hoge motorballon. Als je deze ballon zeker weten wilt zien, moet je naar de Koewei komen. Als er te veel wind staat gaat de ballon namelijk niet de lucht in en wordt hij alleen opgeblazen op het evenemententerrein. En geef toe: het is toch ook het meest indrukwekkend om de ballonnen van dichtbij te zien en het leukst om het sfeervolle avondprogramma (met o.a. roofvogelshow, clowns en nightglow) mee te maken? 

Benieuwd welke ballonnen er allemaal naar Barnevekd komen volgende week?

Bekijk hier alle deelnemers.

Actueel

De winnaars van de Ballonnen Bingo zijn bekend!

De winnaars van de Ballonnen Bingo zijn bekend!

Wij kijken terug op een fantastische 39e editie van de Ballonfiesta Barneveld! Tijdens deze editie hebben jullie massaal meegedaan aan onze Ballonnen Bingo en...

Meer info