De Koetjes ballon in Barneveld

De piloot Rud van Herk heeft een agrarisch bedrijf, oorspronkelijk melkvee en vleesstieren enmomenteel vleeskalveren, in Haaren Midden Brabant.

Mijn ouders zijn een kleine dertig jaargeleden begonnen met een recreatieve neventak. Deze recreatieve tak is uitgegroeid met onder andere het verzorgen van ballonvaarten. Daar we trots zijn op onze roots hebben onze ballonnen een agrarische look. Wij noemen onze ballonnen liefkozend “De koetjes ballon” en “De Paardenballon”.

Momenteel is bedrijf uitgegroeid tot een boerderijcamping met 40 recreatieve campingplaatsen, Bed & Breakfast kamers en 2 gethematiseerde vakantiehuisjes. Je kunt er zelfs slapen in een luchtballon mand. De vakantiewoningen zijn volledig in stijl van het ballonvaren, een ware beleving op zichzelf. Als piloot heeft Rud ruim 650 vaaruren in onder andere Nederland, Frankrijk, de Alpen en Saudi-Arabië. De deelnemende ballon PH-PGM wordt ook wel “De Koetjes ballon” genoemd. Als boer en piloot van een heteluchtballon wilden we graag een ballon met een agrarische karakter. Zo zijn we uitgekomen op twee vrolijke koeien koppen, welke ook het logo vormen voor het recreatie bedrijf. Of beter gezegd een kop van een stier en een koe. Deze kijken vanuit de lucht op het mooie Brabantse land met een boerderij, een caravan en een tent. Een directe en leuke verwijzing naar onze boerderijcamping Pergama Landjuweel. En als je goed kijkt dan zie je dan de koe even een kijkje komt nemen bij je in de tent! De Koetjes Ballon is gemaakt door Ultra Magic en is van het type N 180 circa 5100 m3 groot.

 

Koetjes ballon

Actueel

De winnaars van de Ballonnen Bingo zijn bekend!

De winnaars van de Ballonnen Bingo zijn bekend!

Wij kijken terug op een fantastische 39e editie van de Ballonfiesta Barneveld! Tijdens deze editie hebben jullie massaal meegedaan aan onze Ballonnen Bingo en...

Meer info