Ballonfiesta schenkt 12.000 euro aan goede doelen

Ballonfiësta Barneveld heeft woensdagavond in totaal 12.000 euro geschonken aan twee goede doelen in Barneveld. De nieuwe woonlocatie Tharah voor jonge cliënten van Siloah Gehandicaptenzorg kreeg 7.500 euro en de Toon Hermans Salon, een inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten, 4.500 euro. Dat gebeurde in de foyer van het Schaffelaartheater, tijdens de jaarlijkse bijeenkomst voor sponsoren.

Voorzitter Jack de Jong van de Ballonfiësta overhandigde de cheques aan manager zorg Peter Verloop en cliëntenraadlid Annie Hoogendoorn van Siloah en aan coördinator Nanda van der Zande en voorzitter Fons Vermeulen van de Toon Hermans Salon. Voor de verhuizing van Tharah-cliënten van Den Dolder naar Barneveld wordt momenteel een nieuwe vleugel gebouwd bij zorgcentrum Elim aan de Vliegersvelderlaan. De Toon Hermans Salon staat aan de Krommestraat 4.

De 7.500 euro voor Tharah wordt besteed aan een belevingsbadkamer, waar cliënten volledig tot rust kunnen komen. En de 4.500 euro voor de Toon Hermans Salon is bestemd voor vernieuwing van tuin en terras, het Hermanshofje. Voorzitter De Jong dankte in zijn toespraak de ongeveer 180 sponsoren en bijna even zoveel vrijwilligers. Mede daardoor is de 35ste editie van de Ballonfiësta in 2017 ondanks sterk wisselende weersomstandigheden toch succesvol verlopen. De 36ste editie staat dit jaar van woensdag 22 tot en met zaterdag 25 augustus op de kalender. 
 
Ieder jaar gaat bij een batig saldo de opbrengst van de Ballonfiësta Barneveld naar een goed doel binnen de gemeente. Naast dat u voor een klein bedrag kunt genieten van een prachtige avond, steunt u daarmee ook nog eens een goed doel!
 

Op de foto van links naar rechts: Henk de Jong (adviescommissie goede doelen), Peter Verloop en Annie Hoogendoorn van Siloah, voorzitter Jack de Jong van de Ballonfiësta en Fons Vermeulen en Nanda van der Zande van de Toon Hermans Salon.

 

Bron: Barneveldse krant (BDU)

Actueel

De winnaars van de Ballonnen Bingo zijn bekend!

De winnaars van de Ballonnen Bingo zijn bekend!

Wij kijken terug op een fantastische 39e editie van de Ballonfiesta Barneveld! Tijdens deze editie hebben jullie massaal meegedaan aan onze Ballonnen Bingo en...

Meer info