Ballonfiesta Barneveld en weersverwachting komende dagen

Na een fantastisch begin van de 36e editie, zijn ook gisteren, ondanks de vrij sterke wind, bijna alle luchtballonnen vanaf de Koewei opgestegen. Dat bewijst maar weer dat de piloten en crew er alles aan doen om toch te varen.

Iedere dag krijgen wij tientallen vragen binnen of de ballonnen die avond omhoog zullen gaan. Wij kunnen daar op dat moment niets over zeggen, omdat het weerbeeld ieder uur kan veranderen in Nederland. Of de ballonnen dan ook daadwerkelijk de lucht in gaan hebben we pas op de dag zelf, na 18.15 uur, meer zicht op. En ook dan kunnen de verwachtingen binnen tien minuten nog wijzigen. Dit alles heeft te maken met buien die zich boven Nederland ontwikkelen en met name de wind die daarmee gepaard gaat. Het zijn omstandigheden waar wij geen grip op hebben en die op elk moment kunnen veranderen.

Veiligheid staat voorop
Ballonfiësta Barneveld staat bij de ballonfestivals in Nederland bekend om het uiterste uit het ballonvaren te halen. Ook als er maar een klein gaatje is, willen we toch nog graag met alle of enkele ballonnen van de Koewei opstijgen. Het Ballonfiësta afgelasten, terwijl er toch gevaren had kunnen worden, willen wij op de eerste plaats voorkomen. Maar het allerlaatste wat wij natuurlijk willen is in een situatie terecht komen waarbij we toch zijn gaan varen, en het uiteindelijk te gevaarlijk bleek. 

Andere feestelijke activiteiten op de Koewei
Toch komt u deze week zeker niet voor niets naar de Koewei! Want ook naast het opstijgen van de heteluchtballonnen hebben we een feestelijk programma met onder meer een inloopballon, muziek en later op avond natuurlijk de sprookjesachtige nightglow. Indien het programma toch gedeeltelijk of in zijn geheel wordt afgelast, wijzen wij u graag nog even op onze voorwaarden. Wij keren namelijk geen geld uit na het afgelasten van (onderdelen van) een Ballonfiësta-avond.

Wel is uw publiekskaartje (geen tribunekaartje of parkeerkaart) geldig op één van de andere Ballonfiësta-avonden (van dat jaar) wanneer u:

  • een betalende gast bent (geldt niet voor genodigden-terras)
  • reeds heeft betaald voor uw entreekaartje op het moment van een totale afgelasting, dus NIET bij een gedeeltelijke afgelasting!

Wij als organisatie, piloten en crew doen er alles aan om er een onvergetelijke avond van te maken. Zodra wij nieuwe updates hebben omtrent het weer proberen wij u zoveel mogelijk op de hoogte te houden via onze social media kanalen. Wij hopen op uw begrip! 

Actueel

De winnaars van de Ballonnen Bingo zijn bekend!

De winnaars van de Ballonnen Bingo zijn bekend!

Wij kijken terug op een fantastische 39e editie van de Ballonfiesta Barneveld! Tijdens deze editie hebben jullie massaal meegedaan aan onze Ballonnen Bingo en...

Meer info